Vaashoes rPet petrol

Het voelt als zacht vilt maar deze vaashoes is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Hoe het werkt lees je hieronder. Je tovert in een handomdraai een wijnfles én deze hoes om in een bijzondere vaas waar je ook verse bloemen in kunt zetten. Heel leuk om cadeau te geven! 

Kleur: petrolblauw

Materiaal: gerecyclede petflessen

Categorie: nieuw

7,50 €

Hoe werkt het?

Als eerste drink je een fles wijn leeg (zo vervelend :-)), dan vul je de fles met water, plaats deze op de plek waar jij je bloemen wilt neerzetten, je schuift deze superleuke vaashoes over de fles, bloemetjes er in en je hebt een geweldige vaas! En zijn de bloemen uitgebloeid? Dan hoef je geen vaas schoon te maken. Gewoon een nieuwe fles vullen, deze hoes er weer om en het staat weer prachtig! Duurzaam, zowel de hoes als de fles, maar vooral heel origineel en sfeervol.

Waarom duurzaam?

Het is bijna niet meer te herkennen, maar deze stof is echt gemaakt van gerecycled plastic. Met name PET-flessen zijn uitermate geschikt voor hergebruik. Nadat de flessen op kleur geselecteerd en gereinigd zijn, worden ze vermalen tot korrels. Door de korrels te smelten kunnen er nieuwe draden worden gemaakt, die vervolgens uit elkaar worden geplozen tot gekaarde vezels en uiteindelijk samengeperst tot vilt. De mensheid produceerde tot nu toe in totaal zo'n 8,3 miljard ton plastic. Laten we zo min mogelijk nieuw plastic produceren en zoveel mogelijk recyclen.